Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Στο Olympia Golden Beach Resort & Spa (στο εξής Ξενοδοχείο) ακολουθούμε αυστηρές διαδικασίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών μας σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 679/2016 (GDPR).

Με την παρούσα Πολιτική, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις κατηγορίες των προσωπικών σας δεδομένων που επεξεργαζόμαστε, τους σκοπούς της επεξεργασίας, το χρόνο διατήρησής τους και τα δικαιώματα σας.

Είναι σημαντικό να διαβάσετε την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του ξενοδοχείου μας, γιατί κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τις πρακτικές που περιγράφουμε στην Πολιτική. Αν δεν συμφωνείτε με όσα περιγράφονται στην Πολιτική, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας.

Η παρούσα Πολιτική αποτελεί μια σύνοψη των πρακτικών που ακολουθούμε σε σχέση με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα για τους ακόλουθους σκοπούς

  • την κράτηση δωματίου ή άλλων χώρων και την παροχή των αντίστοιχων υπηρεσιών
  • τη διαχείριση της διαμονής
  • την παροχή προσθέτων υπηρεσιών (spa κ.α.)
  • τον προγραμματισμό και διοργάνωση εκδηλώσεων
  • την αποστολή χρήσιμων ενημερώσεων (π.χ. ενημερωτικών μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)
  • τη χρέωση των υπηρεσιών και των καταναλώσεων και τη διεκπεραίωση πληρωμής
  • τη διαφύλαξη και προστασία των εννόμων συμφερόντων (χρήση καμερών ασφαλείας)
  • τη διαχείριση των σχέσεων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διαμονή
  • τη συμμόρφωση με υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την ισχύουσα νομοθεσία

Κατηγορίες προσωπικών δεδομένων που επεξεργαζόμαστε

  • Στοιχεία ταυτότητας (π.χ. ονοματεπώνυμο, εθνικότητας, ημερομηνία γέννησης)
  • Δεδομένα διαμονής (π.χ. αρ. δωματίου, διάρκεια παραμονής, καταναλώσεις αγαθών)
  • Στοιχεία που σχετίζονται με προτιμήσεις/επιθυμίες σας (π.χ. ιδιαίτερες επιθυμίες φαγητού, αλλεργίες)
  • Δεδομένα εικόνας: φωτογραφίες/λήψεις βίντεο
  • Δεδομένα που αφορούν την υγεία (σε περίπτωση χρήσης του spa)
  • Δεδομένα επικοινωνίας (π.χ. διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου)
  • Δεδομένα τρόπου/ μέσου πληρωμής: (π.χ, πιστωτικές κάρτες, χρεωστικές κάρτες, τραπεζικός λογαριασμός)

Τα δεδομένα που επεξεργαζόμαστε για άτομα ηλικίας μικρότερης των 16 ετών αφορούν στο Όνομα, Επίθετο και Ημερομηνία Γέννησης και μπορεί να μας δοθεί μόνο από ενήλικα/κηδεμόνα.


Είδος επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων

Εξουσιοδοτημένο προσωπικό, θα προχωρήσει, για τους σκοπούς που προαναφέρθηκαν, σε κάθε πράξη ή σειρά πράξεων επεξεργασίας των δεδομένων σας και με τη βοήθεια αυτοματοποιημένων, ηµιαυτοµατοποιηµένων μέσων όπως π.χ. συλλογή, καταχώριση, οργάνωση, διόρθωση, αποθήκευση, προσαρμογή, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών.

Μέσω αυτών των αυτοματοποιημένων/ ηµιαυτοµατοποιηµένων διεργασιών μπορούμε να λαμβάνουμε αποφάσεις πιο σύντομα, με μεγαλύτερη ακρίβεια, διαφάνεια και συνέπεια.

Χρόνος επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων

Το χρονικό διάστημα επεξεργασίας των δεδομένων αποφασίζεται με βάση τα παρακάτω κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση:

  • Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση από διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις.
  • Όταν η επεξεργασία εκτελείται με βάση σύμβαση, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης και για τη θεμελίωση, άσκηση ή/και υποστήριξη νομικών αξιώσεων με βάση τη σύμβαση.
  • Για τους σκοπούς προώθησης επικοινωνίας και εξυπηρέτησης, τα προσωπικά σας δεδομένα θα επεξεργάζονται μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσης σας. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί από εσάς οποιαδήποτε στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσής δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση κατά το χρονικό διάστημα πριν την ανάκλησή της.

Λαμβάνουμε εύλογα μέτρα για να εξασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες που σας αφορούν θα διατηρούνται μόνο για όσο διάστημα χρειάζεται για τον σκοπό για τον οποίο έχουν συλλεχθεί ή για όσο διάστημα απαιτείται βάσει σύμβασης ή βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Δικαιώματα φυσικού προσώπου σε σχέση με την επεξεργασία των δεδομένων του

Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων 679/2016/ΕΕ, έχετε δικαίωμα ενημέρωσης (άρθρο12), δικαίωμα πρόσβασης (άρθρο 15), δικαίωμα διόρθωσης (άρθρο16), δικαίωμα διαγραφής (άρθρο17), δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας (άρθρο 18), δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων (άρθρο 20), δικαίωμα εναντίωσης περιλαμβανομένης της εναντίωσης στην αυτοματοματοποιημένη λήψη αποφάσεων και στην κατάρτιση προφίλ (άρθρα 21 και 22).

Τα δικαιώματα αυτά ασκούνται χωρίς κόστος, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος μέσω e-mail (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή τηλεφωνικώς (+302623095999).

Εφόσον ασκήσετε οποιαδήποτε από τα δικαιώματά σας, το Ξενοδοχείο θα λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του αιτήματος εντός τριάντα (30) ημερών από τη λήψη του σχετικού αιτήματος και θα σας ενημερώσει σχετικώς.

Επιπλέον μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων του προσωπικού χαρακτήρα για τους σκοπούς της σύμβασης παροχής υπηρεσιών. Ωστόσο, αυτό θα οδηγήσει στη λήξη της παροχής υπηρεσίας και στην μη παροχή υπηρεσιών από το Ξενοδοχείο επειδή καμία υπηρεσία δεν λειτουργεί χωρίς επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του πελάτη.

Ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων

Η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων αποτελεί για το Ξενοδοχείο δέσμευση. Για να επιτευχθεί αυτό εφαρμόζονται όλα τα σύγχρονα και κατάλληλα για τους σκοπούς της επεξεργασίας τεχνικά και οργανωτικά μέτρα.

Xρησιμοποιούμε μια σειρά από τεχνολογίες ασφαλείας και διαδικασίες που μας βοηθούν να προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, χρήση ή γνωστοποίηση.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι παρόλο που λαμβάνουμε κατάλληλα μέτρα για την προστασία των δεδομένων σας, καμία τοποθεσία web, καμία μετάδοση μέσω Internet, κανένα σύστημα υπολογιστή και καμία ασύρματη σύνδεση δεν είναι απολύτως ασφαλής.

Πού διαβιβάζονται τα δεδομένα

Τα δεδομένα σας διαβιβάζονται σε τμήματα του Ξενοδοχείου που είναι αρμόδια για την ολοκλήρωση της παρεχόμενης υπηρεσίας και για την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία της.

Όλα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα επεξεργάζονται από το προσωπικό, το οποίο είναι εξουσιοδοτημένο για τον χειρισμό προσωπικών δεδομένων. Σε κάθε διαβίβαση, το Ξενοδοχείο λαμβάνει πάντα κάθε δυνατό μέτρο, ώστε τα δεδομένα που θα διαβιβάζονται να είναι πάντα τα ελάχιστα αναγκαία και ότι θα συντρέχουν πάντα οι προϋποθέσεις για νόμιμη και θεμιτή επεξεργασία.

Μπορούμε να μεταβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε συνεργάτες σας ως Εκτελούντες σας επεξεργασία και μόνο για σας σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα πολιτική. Αν το κάνουμε αυτό, τα προσωπικά σας στοιχεία θα εξακολουθήσουν να υπόκεινται σε μία ή περισσότερες κατάλληλες διασφαλίσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Cookies

Τα cookies είναι μικρά κομμάτια αρχείων σε μορφή κειμένου, τα οποία αποθηκεύονται στον περιηγητή (browser) του χρήστη όταν επισκέπτεται έναν ιστότοπο. Οι πληροφορίες οι οποίες αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας μπορεί να περιέχουν στοιχεία όπως ποιες είναι οι σελίδες που επισκέφτηκε, την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψης καθώς και κάποιον τυχαίο και μοναδικό αριθμό αναγνώρισης του χρήστη.

Τα cookies εξυπηρετούν πολλούς χρήσιμους σκοπούς. Για παράδειγμα:

  • Μπορούν και θυμούνται τα διαπιστευτήρια σύνδεσης, έτσι ώστε να μην πρέπει να τα εισάγετε κάθε φορά που συνδέεστε σε μια υπηρεσία.
  • Βοηθούν και εμάς αλλά και τρίτους να κατανοήσουμε ποια τμήματα των υπηρεσιών μας είναι περισσότερο δημοφιλή, καθώς μας επιτρέπουν να βλέπουμε ποιες σελίδες και ποιες λειτουργίες επισκέπτονται οι χρήστες και να σας παρέχουμε καλύτερη εμπειρία.
  • Βοηθούν και εμάς αλλά και τρίτους να σας παρέχουμε σχετικό περιεχόμενο και διαφημίσεις, συλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με τη χρήση εκ μέρους σας των υπηρεσιών μας και άλλων τοποθεσιών web και εφαρμογών.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο μπορείτε να ρυθμίσετε το πρόγραμμα περιήγησης, ώστε να δέχεται όλα τα cookies, να απορρίπτει όλα τα cookies ή να σας ειδοποιεί όταν γίνεται αποστολή cookies. Κάθε πρόγραμμα περιήγησης είναι διαφορετικό. Μεταβείτε στο μενού «Βοήθεια» του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε για να μάθετε πώς να αλλάζετε τις προτιμήσεις των cookies. Το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας ενδέχεται να περιέχει επιπλέον ρυθμίσεις ελέγχου για cookies.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι ορισμένες υπηρεσίες ενδέχεται να έχουν σχεδιαστεί ώστε να λειτουργούν με χρήση cookies και η απενεργοποίηση των cookies ίσως επηρεάσει τη δυνατότητά σας να τις χρησιμοποιείτε.

Χρήση του WebHotelier

Το WebHotelier είναι ένα πλήρως παραμετροποιημένο booking engine on-line κρατήσεων για ξενοδοχεία. H συγκεκριμένη εφαρμογή λειτουργεί τόσο ως σύστημα κρατήσεων, όσο και ως μηχανή αναζήτησης.

Ο κάθε ένας χρήστης δίνει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα με σκοπό την κράτηση. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος είναι σύμφωνος με την πολιτική προστασίας διδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως περιγράφεται στην ακόλουθη ιστοσελίδα: https://blog.webhotelier.net/gdpr-webhotelier/

Υποβολή καταγγελίας/διαμαρτυρίας

Για οποιοδήποτε θέμα αφορά στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ξενοδοχείο μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικώς:+30 26230 95999.
Επίσης, έχετε το δικαίωμα να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr, Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600, Fax: +30 210 6475628, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) για την υποβολή παραπόνων.

Έντυπη μορφή της παρούσας Πολιτικής μπορείτε να βρείτε στην Υποδοχή του Ξενοδοχείου μας ή μπορεί να σας αποσταλεί κατόπιν αιτήματος.

Facebook Twitter Google+ Pinterest

Εγγραφη στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε πληροφορίες σχετικά με νέα και προσφορές!
ogb qrcode appstore
google play